de Spelbus

Welkom op de site van de Spelbus!

BELANGRIJK: Het is vanaf 1 april 2020 niet meer mogelijk uw kind aan te melden bij de Spelbus.

Vanaf 1 november 2018 is de Spelbus geen mobiele praktijk meer, maar een praktijk aan huis. De Spelbus is een praktijk voor kindertherapie. Van 2013-2018 is de Spelbus is naar kinderen toegereden om in de Spelbus therapie, letterlijk zo dicht mogelijk, bij huis te geven. Zoals hierboven beschreven is de praktijk op dit moment aan huis. Daar bent u en is uw kind van harte welkom!

De Spelbus biedt naast kindertherapie ook opvoedadvies en hulp aan ouders van kinderen met ontlastingsproblematiek. Deze gesprekken vinden plaats in de praktijkruimte in Hattem.

De Spelbus biedt hulp aan kinderen van 3-12 jaar die vastgelopen zijn in hun emotionele ontwikkeling. Door middel van spel wordt het kind begrepen en geholpen. Tegelijkertijd helpt de Spelbus ouders/opvoeders het kind beter te begrijpen.

Doelstellingen kindertherapie de Spelbus:

  • De Spelbus helpt kinderen die vastgelopen zijn in hun sociaal emotionele ontwikkeling door middel van kindertherapie.
  • De Spelbus biedt hulp zodat het kind meer zelfvertrouwen ontwikkelt en dat hij/zij op eigen benen kan staan.
  • De Spelbus wil die hulp bieden waardoor kinderen in een vroeg stadium krijgen wat ze nodig hebben om zich gezond en stabiel te ontwikkelen.
  • De Spelbus wil kinderen, die moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien, begrijpen, ondersteunen en begeleiden, zodat zij verder kunnen met hun leven.
  • De Spelbus wil graag een veilige en stabiele omgeving zijn voor het kind, zodat het kind tijdens de therapie kan groeien en zich gezond kan ontwikkelen.
  • De Spelbus wil ouders/opvoeders ondersteunen, begeleiden en inzichten geven zodat zij hun kind beter begrijpen en kunnen opvoeden tot gezonde en stabiele persoonlijkheden en zodat hun onderlinge relatie verbetert.

De kracht van de Spelbus

De kracht van de Spelbus is dat de therapie naar het kind komt en niet andersom. Hulpvragers hoeven niet van alles te regelen om bij de therapie te komen. De Spelbus is een veelzijdige, veilige en speciale plek voor kinderen, speciaal omgebouwd voor dit doel!